Jordan: Vi sætter alt ind mod Islamisk Stat

Torsdag var adskillige jordanske kampfly på vingerne for at bombe den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS) i Syrien.

Og skal man tro den jordanske udenrigsminister, Nasser Judeh, så kan de militante islamister vente endnu flere bombardementer fra jordansk side, efter at IS i denne uge oplyste om drabet på en jordansk pilot, gruppen havde taget som gidsel.

- Dette er begyndelsen på vores hævn for det forfærdelige og brutale drab på vores modige unge pilot, men det er ikke begyndelsen på vores kamp mod terrorisme og ekstremisme, siger Nasser Judeh i et interview med CNN.

- Vi går efter dem (IS, red.) med alt, hvad vi har, understreger udenrigsministeren.

Jordansk stats-tv viste torsdag først billeder af kampflyene, der var på vej på mission i Syrien. Senere kom der optagelser frem af de egentlige bombeangreb, før flyene vendte sikkert tilbage til Jordan.

Det er første gang, at Jordan oplyser om sine angreb mod IS. Angrebene udføres i samarbejde med en international koalition, der er samlet for at bekæmpe IS i henholdsvis Irak og Syrien.

Torsdagens angreb var målrettet IS-træningslejre og ammunitionsdepoter.

Tirsdag blev en video offentliggjort af den formodede henrettelse af piloten Muath al-Kasaesbeh, hvis fly styrtede ned i Syrien i december. I optagelsen står piloten i et bur, hvor han bliver brændt levende.

Jordan tog som reaktion på henrettelsen livet af to fanger onsdag morgen. Den ene, Sajida al-Rishawi, var forinden blevet nævnt i forbindelse med en mulig fangeudveksling med den nu dræbte jordanske pilot.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip