Jordemødre: Babyluger er en krænkelse

Babyluger er ikke bare en rigtigt dårlig idé. Det er også en krænkelse af barnets rettigheder.

Sådan lyder det nu fra formand for Jordemoderforeningen, Lillian Bondo.

- Det helt afgørende er, at barnet bliver afleveret ind i et tomrum for det selv. Og det, ved vi, er en sorg for livet, siger hun til Newspaq.

Den reaktion kommer i kølvandet på et forslag fra SF's Özlem Cekic om at oprette babyluger, hvor desperate forældre kan efterlade deres nyfødte børn - sikkert og anonymt.

Forslaget er kommet efter, at en forbipasserende mand fandt et nyfødt spædbarn i en sportstaske nær Vestre Fængsel i København. Den lille pige var kun 27 grader varm, da manden fandt hende.

Men signalværdien med babyluger er alt for farlig, mener jordemoderformanden.

- Faren er, at det signalerer, at det er okay at efterlade sit barn. Men det er det ikke. Det er okay at være hittebarn, men det er ikke okay at lave hittebørn, for børnene har ret til at kende deres ophav, mener hun.

- Er det ikke bedre, at vi signalerer klart og tydeligt, at alle har ret til hjælp, og at vi gerne vil hjælpe også dem, som ikke har fået øje på, at der er mulighed for hjælp, siger hun.

Politiet mistænker, at moderen til hittebarnet er en rumænsk prostitueret. Og netop de illegale prostituerede kan være svære at nå med forebyggende arbejde. Men det er ikke umuligt, mener jordemoderforeningen.

- Det er svært, men vi skal have nogen gadejordemødre og arbejde opsøgende, for at nå de her kvinder, siger hun, og fortsætter:

- Vi har brug for åbenhed omkring det. Vi får meget mere ud af et system, som signalerer, at vi vil hjælpe mor og barn til at være sammen. Og hvis det ikke kan lade sig gøre, så er vi der også med hjælp til en god bortadoption, siger hun.

Forslaget fra Özlem Cekic har mødt opbakning fra Dansk Folkeparti, De Radikale og Socialdemokraterne.

 

Dagens Gossip