Jordskælv rammer Tinglev

Et jordskælv forventes overraskende at ramme Tinglev-området i slutningen af januar. Skælvet vil både forårsage massive ødelæggelser med 500.000 ramte, herunder 1500 sårede, 400 savnede og godt 250 dræbte – dog alt sammen fiktivt.

Det ødelæggende jordskælv er nemlig rammen, når Falck arrangerer Modex – den største tværnationale beredskabsøvelse i Europa, der afholdes over fire dage.

Falck har vundet retten til at lave i alt seks øvelser i fem forskellige EU-lande. Øvelse 3 afholdes således i fra den 25. til den 28. januar i Tinglev hvor der på øvelsesområdet vil være kvæstede i form af rollespillere, redningshunde, katastrofemateriel og ikke mindst beredskaber fra lande som Tjekkiet, Island og Storbritannien.

Programmet er iværksat under EU, og øvelserne skal træne EU-landenes forskellige beredskaber i at arbejde sammen på tværs af sproglige og kulturelle barrierer – og ikke mindst på fremmed territorium og under særdeles vanskelige vilkår. Sammen skal beredskaberne i Tinglev navigere i et område ramt af betydelige efterskælv med kollapsede bygninger, herunder de lokale hospitaler, med ødelagte veje, mangel på vand, el og ikke mindst mad.

- Beredskaberne skal træne alt fra søgning og redning, samt ikke mindst koordinering af indsatsen mellem de forskellige nationaliteters beredskaber, fortæller projektdirektør Jens Poul Madsen fra Falck.

.

Dagens Gossip