Jordskælv rammer Tinglev

Et jordskælv forventes overraskende at ramme Tinglev-området i slutningen af januar. Skælvet vil både forårsage massive ødelæggelser med 500.000 ramte, herunder 1500 sårede, 400 savnede og godt 250 dræbte – dog alt sammen fiktivt.

Det ødelæggende jordskælv er nemlig rammen, når Falck arrangerer Modex – den største tværnationale beredskabsøvelse i Europa, der afholdes over fire dage.

Falck har vundet retten til at lave i alt seks øvelser i fem forskellige EU-lande. Øvelse 3 afholdes således i fra den 25. til den 28. januar i Tinglev hvor der på øvelsesområdet vil være kvæstede i form af rollespillere, redningshunde, katastrofemateriel og ikke mindst beredskaber fra lande som Tjekkiet, Island og Storbritannien.

Programmet er iværksat under EU, og øvelserne skal træne EU-landenes forskellige beredskaber i at arbejde sammen på tværs af sproglige og kulturelle barrierer – og ikke mindst på fremmed territorium og under særdeles vanskelige vilkår. Sammen skal beredskaberne i Tinglev navigere i et område ramt af betydelige efterskælv med kollapsede bygninger, herunder de lokale hospitaler, med ødelagte veje, mangel på vand, el og ikke mindst mad.

- Beredskaberne skal træne alt fra søgning og redning, samt ikke mindst koordinering af indsatsen mellem de forskellige nationaliteters beredskaber, fortæller projektdirektør Jens Poul Madsen fra Falck.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip