Journalist Carsten Fischer er død - 79 år

Tv-journalist Carsten Fischer er død efter længere tids sygdom. Han blev 79 år gammel. Det oplyser hans ven og kollega i DR igennem mere end 40 år Hans Grønfeldt til Ritzau.

Carsten Fischer døde søndag eftermiddag.

Han blev ansat i Danmarks Radio i 1963 og arbejdede i fere år på sportsredaktionen.

Som sportsreporter dækkede han mange store begivenheder i løbet af sin karriere. Men en, der gjorde særligt indtryk på ham, var, da han i 1972 var udsendt til Tyskland for at dække OL i München.

Han var i færd med at kommenterede en ridebanekonkurrence, da han pludselig blev afbrudt i sin dækning af en gidselaktion. Den palæstinensiske terrororganisation Sorte September tog 11 israelske idrætsfolk som gidsler og myrdede dem siden.

I et interview med Fyens Stiftstidende i forbindelse med sin 70-års fødselsdag fortalte Carsten Fischer om episoden:

- Det var bestemt ikke nogen morsom oplevelse. Den var nærmest uvirkelig.

Carsten Fischer har dækket meget andet end sport, og det er i karrieren blevet til både tv- og radioudsendelser samt avisartikler.

Han dækkede med stor interesse byggeriet af Storebæltsbroen og stod blandt andet bag tv-udsendelsen "Livet på Sprogø".

Han var mindst lige så interesseret i at fortælle historierne om brobyggerne som i at fortælle om selve byggeriet. Han har selv fortalt, hvordan han som journalist især gik op i at dække de menneskelige skildringer.

Carsten Fischer efterlader sig hustruen Lene samt døtrene Anne-Mette og Anne-Kari som han havde fra et tidligere forhold.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip