Journalisterne skal have ny formand efter 16 år

Den 48-årige næstformand i Dansk Journalistforbund, Lars Werge, har tirsdag meddelt Journalistforbundets hovedbestyrelse, at han opstiller til posten som ny formand.

Udmeldingen kommer efter, at Mogens Blicher Bjerregård tidligere på dagen har meddelt, at han efter 16 år på posten som formand har besluttet at stoppe.

- Jeg har til formiddag meddelt vores hovedbestyrelse, at jeg stiller op til posten som forbundsformand for Dansk Journalistforbund for de kommende to år, skriver Lars Werge på sin Facebook.

- Efter fire år som næstformand under Mogens føler jeg mig klar til opgaven med at stå i spidsen for et fagforbund, der skal fortsætte med at udvikle sig. Som jeg gerne vil fortsætte med at udvikle, skriver den tidligere sportsjournalist på Ekstra Bladet.

Mogens Blicher Bjerregård vil fremover satse på det internationale arbejde, som han har involveret sig mere og mere i gennem årene.

- Mit fokus har flyttet sig de seneste år mod det internationale arbejde med pressefrihed, ophavsret og journalisters sikkerhed. Derfor giver det god mening, at jeg nu flytter mit fokus, siger han til journalisten.dk

57-årige Mogens Blicher Bjerregård blev i maj 2013 valgt som præsident for det europæiske journalistforbund EFJ, og her regner han altså med at bruge sine kræfter fremover.

Derudover skal den forhenværende DR-journalist ud at finde sig et nyt job efter at have været formand på fuld tid.

Mogens Blicher Bjerregård har været en af hovedkræfterne i arbejdet for en fusion med et andet fagforbund, Kommunikation og Sprog.

Den fusion er efter en længere debat dog sparket til hjørne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip