Journalisterne skal have ny formand efter 16 år

Skrevet af admin

27/01/2015

Dagens topnyheder

Den 48-årige næstformand i Dansk Journalistforbund, Lars Werge, har tirsdag meddelt Journalistforbundets hovedbestyrelse, at han opstiller til posten som ny formand.

Udmeldingen kommer efter, at Mogens Blicher Bjerregård tidligere på dagen har meddelt, at han efter 16 år på posten som formand har besluttet at stoppe.

- Jeg har til formiddag meddelt vores hovedbestyrelse, at jeg stiller op til posten som forbundsformand for Dansk Journalistforbund for de kommende to år, skriver Lars Werge på sin Facebook.

- Efter fire år som næstformand under Mogens føler jeg mig klar til opgaven med at stå i spidsen for et fagforbund, der skal fortsætte med at udvikle sig. Som jeg gerne vil fortsætte med at udvikle, skriver den tidligere sportsjournalist på Ekstra Bladet.

Mogens Blicher Bjerregård vil fremover satse på det internationale arbejde, som han har involveret sig mere og mere i gennem årene.

- Mit fokus har flyttet sig de seneste år mod det internationale arbejde med pressefrihed, ophavsret og journalisters sikkerhed. Derfor giver det god mening, at jeg nu flytter mit fokus, siger han til journalisten.dk

57-årige Mogens Blicher Bjerregård blev i maj 2013 valgt som præsident for det europæiske journalistforbund EFJ, og her regner han altså med at bruge sine kræfter fremover.

Derudover skal den forhenværende DR-journalist ud at finde sig et nyt job efter at have været formand på fuld tid.

Mogens Blicher Bjerregård har været en af hovedkræfterne i arbejdet for en fusion med et andet fagforbund, Kommunikation og Sprog.

Den fusion er efter en længere debat dog sparket til hjørne.

/ritzau/