Jubler over racer-talenter: Historisk dobbeltsejr

Det mener Bo Baltzer, der er sportschef i Dansk Automobil Sports Union (DASU).

Han fulgte som altid racet i rollen som ekspertkommentator for Eurosport, der viste de to formel 1-aspiranters dominerende kørsel lørdag og søndag på Red Bull Ring i Østrig.

Her vandt Marco Sørensen begge weekendens løb, mens Kevin Magnussen blev nummer tre og to og samtidig udbyggede sin føring i mesterskabet.

- Jeg synes personligt, at det, der er sket i denne weekend, er det største danske resultat indenfor formelsporten. At vinde på denne her overbevisende måde og i et felt fyldt med så mange talenter er nærmest ubeskriveligt, siger Bo Baltzer og tilføjer:

- Der er selvfølgelig også vores Le Mans-sejre, som er kæmpe store. Men jeg synes ikke rigtig, man kan stille de to overfor hinanden.

Han anerkender også, at Jan Magnussen med 25 formel 1-løb rangerer højt, men Marco Sørensen og Kevin Magnussens solide og nærmest overlegende kørsel var alligevel unik.  

- De kunne selvfølgelig have gjort det i formel 1, og så var det større. Men de er begge på vej dertil nu. Så det er en fantastisk præstation af både Marco og Kevin, og det er usædvanligt at se et lille land have to megatalenter, siger Bo Baltzer.  

Marco Sørensen bragte sig med weekendens to sejre tilbage i serien og ligger nu nummer seks samlet. Den 22-årige nordjyde har ellers, på nær andenpladsen i Monaco, haft en skuffende sæson med mange mekaniske problemer.

Kevin Magnussen udbyggede med sine to podieplaceringer sin mesterskabsføring, hvor han nu fører med 30 point ned til belgieren Stoffel Vandoorne på andenpladsen.

Der resterer seks løb i sæsonen. 

 

Dagens Gossip