Jul i kommunen, men kantinen er yt

Snapsen flyder, sild og flæskesteg glider ned, mens der hygges i firmaets skød, men for mange offentligt ansatte ender julefrokosten med at finde sted i de vante rammer, og det sker stik imod de ansattes ønske.

Seks ud af ti må nemlig nyde julemaden i den samme kantine eller frokoststue, som de altid opholder sig i. Det selvom 69 procent af de offentligt ansatte gerne vil ud af huset, viser en undersøgelse foretaget af DFDS Seaways.

Hvor julehygge i private virksomheder ofte er betalt af arbejdspladsen, er det kun tilfældet for 16 procent af landets pædagoger, sygeplejersker og lærere.

Selvom de offentligt ansatte selv punger ud, bliver julefrokosten afholdt i institutionen, og der er ærgerligt, mener næstformand i pædagogernes fagforening, Birgitte Conradsen.

- Hvor det tidligere var kommunerne, må vi nu selv finansiere. Jeg kan godt forstå, at det hele er mere presset i en krisetid, men det er en skam, for det at komme ud giver bare noget til arbejdsmiljøet, så vi ikke skal sidde og se på de kedelige cirkulærer og regler, vi normalt omgiver os med, siger Conradsen til Newspaq.

Hun mener derfor, at de kommunale chefer burde komme til lommerne og sætte en lille skilling til side.

- Jeg synes, kommunerne skulle sætte sig for bordenden for at gøre noget for det personalepolitiske og arbejdsmiljøet på arbejdspladserne. Hvis man bevilgede nogle penge, kunne der blive mulighed for at lave noget andet en gang imellem, siger Conradsen.

Chefforhandler for Kommunernes Landsforening Michael Ziegler kan ikke forstille sig, at ønsket bliver opfyldt, når han i de kommende måneder skal forhandle overenskomster med offentligt ansatte.

- Der kan være meget god mening i at lave aktiviteter for sit personale, men det er en lokal vurdering og et spørgsmål om, at den enkelte leder ser på budgettet og vurderer, hvordan man bedst driver institutionen herunder penge til at gøre arbejdsmiljøet lidt bedre, siger Ziegler, der er borgmester i Høje-Taastrup Kommune.

31 procent af de offentligt ansatte er godt tilfredse med julefrokost i de vante rammer.

 

 

Dagens Gossip