Juleanden tager pusten fra tykke Fido

Gråand, spidsand, troldand – juleand! Sneen ligger hvid, men der jages alligevel på de danske enge og pløjemarker, og andejagten varer, om ikke til påske, så julen over og frem til nytår.

Men det kræver sin hund at følge med mor og far på jagt. Der findes ingen sammenligning mellem at tage sin hund på søndagstur – og så på jagt, hvor en utrænet jagthund meget let kan få skader. De mest almindelige er overanstrengelse af muskler og led, men det kan også gå ud over bisserne, som da Formel 1 retriever Molly hakkede tandsættet i hvad hun troede var en hare, men viste sig at være en … kampesten!

- Overvægtige hunde kan sågar besvime, fortæller Lene K. Jørgensen, der er dyrlæge hos Agria Dyreforsikring.

90.000 jægere

I Danmark findes der ifølge Danmarks Jægerforbund omkring 90.000 jægere. Og da jagtloven kræver, at man ved bl.a. andet andejagt skal medbringe en apporterende jagthund – er det ofte menneskets bedste ven, der må op af sofaen og afsted.

Fornuftigt kondital

De fleste er naturligvis klar over, at jagt kræver et fornuftigt kondital for både dyr og mennesker.

- Alligevel ser vi hvert år, at jægere overvurderer hundens grundform. Derfor er det en god idé at træne forud med et par ekstra gåture eller en svømmetur. Udholdenhed trænes rigtig godt ved cykelture, lyder rådet fra Agrias dyrlæge.

 

Dagens Gossip