Julekrise: 400 familier mangler hjælp

800.000 kroner på fem dage. Det mangler Mødrehjælpen af få i kassen, så organisationen kan følge med den store efterspørgsel på julehjælp.

I år opfylder 1.100 familier kriterierne for at få checken, der kan betale for juletræet, flæskestegen, gaverne til børnene eller billetten med toget.

- Vi står og mangler hjælp til 400 af familierne. Og vi er rigtig bekymrede for, at vi ikke får samlet nok ind til dem. Det er familier, der er kommet i gennem et nåleøje og har hårdt brug for hjælpen, siger Mødrehjælpens direktør Mads Roke Clausen til Newspaq.

Organisationen appellerer til både privatpersoner og virksomheder om at støtte indsamlingen, så de mest trængte familier kan få julehjælp.

Hr. og fru Danmark kan hjælpe ved at sende en sms til 1212, det koster 100 kroner. Virksomheder kan kontakte organisationen for større donationer.

Ansøgningsfristen for at søge om julehjælp er nu overskredet, og Mødrehjælpen har modtaget 4.192 ansøgninger, hvilket er 28 procent flere end samme tidspunkt sidste år.

- For at komme igennem nåleøjet skal man dels have en stram økonomi og dels have sociale problemer. Det kan være en arbejdsulykke, depression eller en hård skilsmisse, så kan man blive berettiget, siger Mads Roke Clausen.

Mødrehjælpen sender de sidste julehjælpschecks ud fredag d. 21. december. En enlig mor får 500 kroner plus 350 kroner per barn.

 

 

Dagens Gossip