Julestjerner frister hunde og katte

Julestjernen er på alles læber i denne tid, hvor DR’s julekalender ruller over skærmen og gør den rødbladede skønhed populær. Men vær forsigtig, hvis du har en glad hund springende omkring, for julestjerner og andre af julens potteplanter er giftige for hund og kat.Alt sjovt er lækkert

- Man kunne tro, at dyr bør vide, hvad de skal holde sig væk fra, men sådan er det ikke, siger Lene K. Jørgensen, dyrlæge hos Agria Dyrlægeforsikring.

- Det er tilstrækkeligt, at en plante dufter godt eller ser spændende ud, for at hunden sætter tænderne i den, siger Lene K. Jørgensen.Stressende at være hundesyg

Mange af julens potteplanter har imidlertid den bagside, at de kan påvirke hunden eller katten, så de får ondt i maven, kaster op og får irritabel tyktarm med diarré til følge.


- Det er stressende for dyret at føle sig dårlig og have smerter, og som kæledyrs-ejer kan det betyde mange ture med gulvklud og sæbevand, også om natten. Så har man en legesyg hund, er det måske en overvejelse værd helt at give afkald på de værste af julens farlige potteplanter, slutter Lene K. Jørgensen.

 

Dagens Gossip