Juletrafikken sander til tirsdag

Der skal en god portion tålmodighed til, når danskerne skal hjem til jul. Lillejuleaftensdag topper trafikken på vejene mellem landsdelene.

- Det bliver allerværst på tirsdag. Der forventer vi faktisk, at morgenmyldretiden aldrig stopper, men bare går direkte over i en julemyldretid, siger vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikinformationscenter, Jesper Nielsen.

- Især trafikken fra øst mod vest bliver slem, så hvis man kører der, risikerer man at sidde i timelange køer, og det er ikke den sjoveste måde at bruge sin lillejuleaften på, siger han.

I DSB centrerer forberedelserne til juletrafikken sig også omkring dagene lige før juleaften, fortæller informationschef Tony Bispeskov.

- Vi har sat ekstra tog ind på strækningen mellem København og Aarhus den 22. og 23. december, og vi har personale på de fem største stationer i landet, der hjælper passagererne med at få gaver og kufferter på plads i togene, siger han

Har man hverken bil eller planer om at lade sig befordre af DSB, så er færgen måske en mulighed.

Men også Mols-Linjen, der står for færgetrafikken mellem Jylland og Sjælland, forventer flest passagerer lillejuleaften.

- Det er den helt store udrejsedag for os, og vi kan se, at flere tager færgen, når de skal på juleferie end tidligere, siger selskabets marketingchef, Mikkel Hybel.

Tilbage står så luftfartstrafikken, og her er chancerne lillejuleaften ifølge passagerchef Marie-Louise Lotz straks bedre, for de fleste julepassager er allerede rejst.

- Vi får først travl igen efter nytår, hvor de store rejsedage bliver fredag, lørdag og søndag, siger hun.

Så heldig er de mere jordnære transportformer ikke. Her er forventningen, at juletrafikken igen vil sande til 2. juledag.

- Så bliver der travlt igen, når mange rejser hjem efter julen og andre er på vejene for at tage til julefrokost, siger Jesper Nielsen.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip