Juletyve stjal papegøje i Næstved

Julen er en travl tid - også for tyveknægte, og igen i år er folk over det meste at landet kommet hjem til opbrudte døre og vinduer.

Tyvene går især efter de ting, der hurtigt kan omsættes på det sorte marked. Det gælder blandt andet smykker og dyre elektroniske apparater som computere og iPads, fortæller politikredsene. Men ikke alle går efter de normale tyvekoster.

- I en lejlighed i Næstved blev der stjålet en papegøje, fortæller vagtchef Søren Nielsen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, der har modtaget 34 anmeldelser om indbrud.

Landet over har politiet tirsdag fået anmeldelser om i alt 403 indbrud, viser en rundspørge, som Ritzau har foretaget.

I nogle kredse er fornemmelsen at tallet er noget højere end normalt, og i andre noget lavere, men politiet er endnu ikke meget for at pege på en tendens.

- Tallet er måske lidt lavere i år, men det kan man ikke rigtigt bruge til noget, siger for eksempel Gert Høeg, der er vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, der tirsdag har modtaget 22 anmeldelser om indbrud.

- Mange er bortrejst i julen, og vi har først det endelige overblik, når folk er kommet hjem fra ferie, fortsætter han.

Hos Nordjyllands Politi adskilte især ét af de 37 indbrud sig fra de øvrige. I Tordenskjoldsgade i Aalborg nøjedes tyvene ikke med at stjæle, men overmalede hele lejligheden og al inventaret med spraymaling.

- Det er en ganske almindelig, pæn, midaldrende kvinde uden fjender, der bor i lejligheden, fortæller vagtchef Henrik Beck.

- Det ligner simpelthen meningsløst hærværk.

På Bornholm har man dog haft en usædvanlig stille juleaften, hvor politiet tirsdag formiddag kunne melde, at man ikke har fået en eneste anmeldelse om indbrud, mens Fyns Politi med 53 indbrud indtil videre er hårdest ramt.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip