Julia og Emma fortæller om livet efter en voldtægt

24-årige Emma Blomdahl fra Sverige mødte sin voldtægtsmand en sjov aften i byen. Hun kyssede lidt med ham, men havde ikke lyst til at gå længere end det, skriver Expressen.se.

- Han trak mig ind i et buskads - og pludselig var jeg godt klar over, han ville mere end mig. Jeg sagde til ham tre gange, at jeg ikke havde lyst. Men hans blik blev helt mørkt, og så sagde han: Jeg ved jo godt, du har lyst, siger Emma Blomdahl.

- At blive voldtaget, det fandtes slet ikke i min egen ordbog, så jeg havde faktisk svært ved at indse, hvad der var sket, fortæller hun.

Emma anmeldte voldtægten, men voldtægtsmanden blev aldrig dømt.

LÆS OGSÅ1 ud af 10 piger bliver voldtaget eller seksuelt misbrugt, inden de bliver 20 år

Hun begyndte i gruppeterapi på et sygehus i Stockholm for unge, der er blevet voldtaget, og her mødte Emma en anden ung pige, der også havde været udsat for seksuelle overgreb.

Julia Östfeldt havde en destruktiv partner, der forgreb sig mod hende.

- Han brød mig helt ned psykisk og fik mig til at tro, at alt han gjorde ved mig, det var min skyld. Jeg blev både udsat for fysisk og seksuel vold, og jeg havde altid blå mærker, men jeg tænkte altid, at det var jeg selv ude om, fortæller Julia Östfeldt.

Til sidst blev volden så voldsom, at en veninde fik Julia til at indse, hun måtte melde ham til politiet.

Kæresten blev efterfølgende dømt for grov mishandling.

LÆS OGSÅSådan ville det lyde, hvis vi gav mænd de samme råd mod voldtægt

Deres skæbner og historier førte de to unge piger sammen. Og de fandt hurtigt ud af, at ikke alle voldtægtsmand er ukendte og springer ud foran en i en mørk skov.

Derfor har de nu startet foreningen: Sammen, der sætter fokus på, at voldtægtsmænd kan være hvem som helst og også en, man kender godt.

- Det vigtigste for os er at komme ud på skoler og fortælle om det her. Vi vil forandre billedet af voldtægtsmænd og nedbryde de fordomme, der findes. Vi har jo selv været der og haft svært ved at indse, vi faktisk blev voldtaget, fordi vi også var præget af de normer, der bliver bygget op i medierne og samfundet, fortæller Emma Blomdahl.

 

Dagens Gossip