Jumbofærger skal sejle med lastbiler om natten

10/10/2013 08:04

Elo Christoffersen

Nyheder
Fremover kan fragtmænd og speditører sende deres store biler over Kattegat klokken 22.15 fra Aarhus og klokken 02 fra Odden fra mandag til torsdag. De nye afgange indsættes for at imødekomme behovet for direkte lastbiltransport mellem Sjælland og Jylland i forbindelse med, at det tyske rederi FRS Group lukker fragtruten mellem Kalundborg og Aarhus. Det skriver Mols-Linien i en pressemeddelelse. Gennem de sidste måneder har Mols-Linien oplevet en markant vækst på lastbilmarkedet. I forhold til samme periode i fjor har rederiet flerdoblet antallet af lastbiler om bord på hurtigfærgerne. Det får nu rederiet til at udvide med en række særafgange målrettet lastbiler. De nye fragtafgange har en kapacitet på i alt 60 lastbiler og kan fragte selvkørende lastbiler på op til 40 tons. Fragtbiler, sættevogne og vogntog i helt op til 4,6 meters højde kan også komme med på Mols-Liniens eksisterende hurtigfærgeafgange. Vægtgrænsen på lastbilerne er dog her 30 tons. Hurtigfærge-afgangene har en lastbilkapacitet på yderligere 60 lastbiler i døgnet, og det giver tilsammen Mols-Linien mulighed for at sejle 120 store biler over Kattegat i døgnet. Udover besparelsen ved at sige farvel til 200 kilometers kørsel tværs over Fyn kan lastbilchaufførerne slappe af om bord.

Mest læste i dag

Fremover kan fragtmænd og speditører sende deres store biler over Kattegat klokken 22.15 fra Aarhus og klokken 02 fra Odden fra mandag til torsdag.

De nye afgange indsættes for at imødekomme behovet for direkte lastbiltransport mellem Sjælland og Jylland i forbindelse med, at det tyske rederi FRS Group lukker fragtruten mellem Kalundborg og Aarhus. Det skriver Mols-Linien i en pressemeddelelse.

Gennem de sidste måneder har Mols-Linien oplevet en markant vækst på lastbilmarkedet. I forhold til samme periode i fjor har rederiet flerdoblet antallet af lastbiler om bord på hurtigfærgerne. Det får nu rederiet til at udvide med en række særafgange målrettet lastbiler.

De nye fragtafgange har en kapacitet på i alt 60 lastbiler og kan fragte selvkørende lastbiler på op til 40 tons.

Fragtbiler, sættevogne og vogntog i helt op til 4,6 meters højde kan også komme med på Mols-Liniens eksisterende hurtigfærgeafgange. Vægtgrænsen på lastbilerne er dog her 30 tons.

Hurtigfærge-afgangene har en lastbilkapacitet på yderligere 60 lastbiler i døgnet, og det giver tilsammen Mols-Linien mulighed for at sejle 120 store biler over Kattegat i døgnet.

Udover besparelsen ved at sige farvel til 200 kilometers kørsel tværs over Fyn kan lastbilchaufførerne slappe af om bord.