Justin Gatlin leverer ny supertid på 100 meteren i Rom

Den amerikanske sprinter Justin Gatlin beviste torsdag aften i Rom endnu en gang, at han i øjeblikket er verdens hurtigste mand.

Den kontroversielle amerikaner, der tidligere er dømt for brug af doping, tog en suveræn sejr på 100 meteren ved et Diamond League-stævne i den italienske hovedstad.

Gatlin tangerede tilsyneladende årets hurtigste tid på 9,74 sekunder i Rom, men supertiden blev bagefter korrigeret til 9,75 sekunder.

Dermed var amerikaneren en hundreddel af et sekund langsommere end de 9,74 sekunder, han løb for en måned siden ved et stævne i Doha.

Der skal dog løbes endnu hurtigere, hvis Gatlin skal gøre sig forhåbninger om at matche jamaicaneren Usain Bolts seks år gamle verdensrekord på 9,58 sekunder. Bolt var ikke blandt konkurrenterne i Rom.

Frankrigs Jimmy Vicaut og amerikanske Michael Rodgers forsøgte at presse Gatlin, men måtte dele andenpladsen i tiden 9,98 sekunder.

33-årige Gatlin vandt i 2004 OL-guld i Athen. Senere i karrieren modtog han en dom for brug af testosteron, hvilket betød, at han fra 2006 til 2010 var i karantæne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip