Justin Gatlin sender advarsel til Usain Bolt før VM

10/07/2015

Justin Gatlin viste topform før næste måneds VM i atletik i Beijing og understregede, at amerikaneren er manden at jage.

Ved torsdagens Diamond League-stævne i Lausanne lukkede Gatlin ned for sine to tætteste rivaler i denne sæson - amerikanske Tyson Gay og Asafa Powell - da han med fuld speed fra 60 meter og til målstregen løb 100 meter-finalen i 9,75 sekunder og vandt.

Justin Gatlin føler sig da også på toppen, og han ser frem til VM og kampen mod Usain Bolt.

- Jeg brugte dette løb som en semifinale, og Monaco i næste uge vil være en finale. Så tager jeg hjem og forbereder mig til VM.

- Ikke for at udvise mangel på respekt, men jeg gik ind til løbet uden at tænke på mine konkurrenter, siger Justin Gatlin til AFP.

Han understreger dog, at han ikke forsøgte at sende et signal til Bolt.

- Der er ingen besked til Usain Bolt, jeg går bare derud og forsøger at dominere, siger Gatlin.

Den dobbelte OL-guldvinder Mo Farah var også med i Lausanne, og det var første gang Farah viste sig i aktion, siden han trak sig fra Diamond League-stævnet i Birmingham i begyndelsen af juni i kølvandet på dopingbeskyldningerne mod hans træner Alberto Salazar.

Ifølge en BBC-dokumentar blev Salazar beskyldt for at have opfordret sine atleter til at snyde med forbudte medikamenter, hvilket Salazar afviste.

Mo Farah har arbejdet sammen med Salazar siden 2011, men Farah blev ikke beskyldt for noget alvorligt i dokumentaren, men han valgte at droppe stævnet i Birmingham, fordi han følte sig drænet af al virakken.

Ved stævnet i Schweiz var Farah dog tilbage i topform og viste stort overskud og lavede nærmest et show henvendt til publikum, da han sejrede i 5000 meterløbet ved at distancere etiopiske Yomif Kejelcha suverænt.

- Denne sejr er også en måde at svare på i forhold til nogle af dem, der har kritiseret min træner på det seneste. De seneste uger har været hårde for min familie, men hvad kan man stille op?

- Man ønsker bare at løbe, og det var det, jeg gjorde, og jeg nød det, siger Farah.