Juventus sætter point til i topstrid

07/01/2015

Topholdet Juventus mistede tirsdag to point i forhold til konkurrenterne fra Roma i topstriden i Serie A.

Juventus fik kun 1-1 hjemme i Torino mod Inter, selv om Carlos Tévez bragte hjemmeholdet foran 1-0 allerede efter fem minutter. Tidligere tirsdag havde Roma vundet 1-0 ude over Udinese på en dag, der er helligdag i Italien.

Mauro Icardi udlignede for Inter midt i anden halvleg, og pressede hårdt på indtil en udvisning af Mateo Kovacic udløste et nyt Juventus-pres i den sidste håndfuld minutter.

Juventus var klart bedste hold i første halvleg, men gæsterne havde overtaget gennem det meste af anden halvleg.

Fem minutter efter Inters udligning havde legenden Andrea Pirlo dog et lumsk frispark, som sagtens kunne have ny Juventus-føring.

Inter lejede mandag tyskeren Lukas Podolski i Arsenal, og den tyske angriber kom på banen 10 minutter efter pausen. Han var dog ikke involveret i Inters udlignende mål.

Lukas Podolski kunne imidlertid have fået en afgørende rolle 10 minutter før tid. Han erobrede bolden midt på banen og styrtede straks mod Giancarlo Buffon i Juventus-målet.

Icardi var stormet med frem, og fik bolden fra Podolski inde foran mål. Desværre for Inter blev tyskerens aflevering lige en brøkdel for hård til at Icardi fik ordentligt ram på den.

Bare et par minutter senere var Icardi tæt på igen, men Buffon reddede flot, og Juventus-lejren skal prise sig lykkelig for, at førerholdet trods alt fik det ene point mod Inter.

Gæsterne var farligst i slutfasen, men midtbanespillerne Mateo Kovacic ødelagde det lidt for sit hold ved at begå frispark mod Stefan Lichtsteiner og få direkte rødt kort for sin udåd.

Juventus' pointtab betyder, at de regerende mestre nu kun har et enkelt points forspring til Roma efter 17 kampe.

Juventus har 40 point, Roma har 39. Lazio og Napoli er de nærmeste forfølgere topholdene, men de to hold har kun 30 point.