Jyder får lettere adgang til Kroatien

I Danmark er det netop nu kun muligt at flyve til Split fra København. Derfor foregik rejsen med bil for størstedelen af de i alt 11.000 danskere, der i 2013 besøgte den kroatiske turistmagnet. Det svarer til mere end 10 procent af det samlede antal rejser foretaget fra Danmark.

Fra juli bliver den store danske interesse belønnet med muligheden for at flyve til Split med SAS fra både Billund og Aalborg lufthavne.

- Vi kan se, at danskerne besøger Kroatien og særligt Split i langt større omfang end for bare få år siden. Derfor giver det god mening, at det nu bliver muligt at flyve direkte til Split fra både Aalborg og Billund. I begge tilfælde tager det mindre end to timer, så nu har danskerne endnu lettere adgang til vores smukke land, siger Paul Sikic, der er vicedirektør for Kroatiens Turistråd i Skandinavien.

At der er noget om snakken, bliver understreget af, at Kroatien er repræsenteret hele syv gange på UNESCO’s verdensarvsliste over bevaringsværdige steder og naturområder – heraf de tre i nærheden af Split.

Blandt dem er det overdådige Diocletianus Palads, der blev bygget i 300-tallet af den romerske kejser Diocletian. Split er desuden omgivet af flere idylliske øer som øen Brac, der råder over en af verdens smukkeste strande kaldet Zlatni Rat. Derforuden har Kroatien et af Europas reneste have i form af det krystalklare Adriaterhav.

Split byder ligeledes på en lang række aktiviteter for turister med smag for aktiv ferie. Der er blandt andet mulighed for at prøve kræfter med paraglidning, rafting, sejlads, jagt og fiskeri. Også for solelskere er der i høj grad noget at komme efter, idet Kroatien er en af de mest solrige destinationer i Europa.

Første afgang fra Aalborg Lufthavn til Split finder sted den 1. juli og fra Billund Lufthavn den 2. juli. Det er første gang nogensinde, at SAS flyver vestdanskerne på sommerferie.

 

Dagens Gossip