Jysk model på sjælland skaber 1.500 job

1500 arbejdspladser.

Sådan lyder optællingen, 19 år efter Hillerød besluttede sig for at bygge et helt særligt hus til iværksættere, Udviklingscenter Trollesminde, i det, der tidligere var en af statens forsøgsgårde. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Centeret stod klar i 1995, og selv om det i 2001 måtte rømme forsøgsgården og siden genopstod som C4 Videncenter i et moderne byggeri i Hillerøds industrikvarter, levede tanken om at give nye virksomheder en god start på den måde videre.

I dag taler resultaterne for sig selv.

- Af de virksomheder, der har været igennem, eksisterer de 87 stadig. I dag ligger de spredt over hele landet og i Sverige og Tyskland. Men der er skabt 1500 arbejdspladser, siger Erik Helmer, formand for C4 Videncenter i Hillerød.

Projektleder i Væksthus Hovedstadsregionen, Axel Andreas Beck, mener, at Hillerød er ret unik på Sjælland, netop på grund af et erhvervshus som C4 Videncenter, og sammenligner Hillerøds erhvervspolitik med den aktive erhvervspolitik, mange jyske byer fører.

- Hillerød har tiltrukket mange store virksomheder. Det er fordi, Hillerød er en af de få jyske byer, vi har på Sjælland. En by, der har en aktiv erhvervspolitik. Jeg tror ikke, det er noget tilfælde, at Hillerød er en af de kommuner i Nordsjælland, der har set den mest positive erhvervsudvikling de sidste 30-40 år, siger han.

 

 

Dagens Gossip