Jyske borgmestre: Transportafgift koster job

Virksomheder flytter job væk fra Vest- og Nordjylland, hvis regeringen indfører en kørselsafgift. Afgiften rammer lastbiler for hver kørt kilometer, når varer og gods fragtes fra området til Tyskland eller andetsteds. Regeringen bør fjerne eller ændre kørselsafgiften.

Sådan lyder det fra Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V). Hun har sammen med 16 andre borgmestre rejst sagen i et brev til skatteminister Holger K. Nielsen (SF).

- Vi er bange for, at virksomheder, som skal drive konkurrence på de vilkår, mister noget konkurrencekraft. Vi er bange for, at vi mister nogle arbejdspladser, siger hun.

Borgmestrene frygter, at de høje transportomkostninger fra området vejer endnu tungere, så virksomheder lægger produktion andetsteds.

"Såfremt ministeren fastholder kørselsafgiften i den form, som vi har hørt om indtil nu, frygter vi, at det bliver endnu vanskeligere for Nord- og Vestjylland at fastholde og tiltrække for eksempel produktionsvirksomheder", skriver borgmestrene.

Vest- og Nordjylland har mange virksomheder, som leverer landbrugs- og fiskerivarer til fødevareindustrien. Desuden er der vindmølle- og vinduesvirksomheder, mens Thisted Kommune har et lagerhotel for hele landet, siger Lene Kjelgaard Jensen.

- Når man tilrettelægger afgifter, er vi interesseret i, at man tager hensyn til de arbejdspladser, vi har. Vi kan ikke se, hvor de nye virksomheder kommer fra, hvis vi ikke passer på dem, vi har, siger Thisteds Venstre-borgmester.

Hun ser mere brevet som et tværpolitisk opråb fra en truet landsdel end en partipolitisk kritik af regeringen.

- Vi står sammen på tværs af partierne. På borgmesterniveau ser vi nok mere på de rammevilkår, vi har, end vi ser på partipolitik, siger Lene Kjelgaard Jensen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip