Jyske skoleknægte bortvist efter nøgenbillede-skandale

Tre drenge er bortvist fra Assentoft Skole i Randers, efter de torsdag delte nøgenfotos rundt af en jævnaldrende dreng i 9. klasse, skriver Randers Amts Avis.

Ifølge skoleleder Carsten Fredslund Andersen havde de tre drenge en længerevarende konflikt kørende med den krænkede dreng. De havde lokket nøgenbilledet ud af ham ved på facebook at oprette en falsk profil, hvor de udgav sig for at være en fynsk pige, der var interesseret i ham.

- Han havde sendt hende et nøgenbillede af sig selv, muligvis for at få et tilsvarende af hende. Men det var ikke nogen pige. Det var tre drenge i hans parallelklasse, siger Carsten Fredslund Andersen.

Han har benyttet lovgivningens mulighed for at bortvise de tre drenge i en uge.

- Drengene brugte skolens fotokopierings-maskine, hvorefter de delte billedet rundt til eleverne i 7., 8. og 9. klasserne. Nogle af dem har så med deres mobiltelefoner fotograferet billedkopierne og rundsendt dem. Det er en grænseoverskridende, krænkende og helt og aldeles uacceptabel opførsel. Derfor så jeg ingen anden udvej end at sende dem hjem, siger han.

- De var noget slukørede, da det gik op for dem, hvor alvorlig situationen er. De er alle over 15 og kan gøres strafansvarlige. Jeg ved lige nu ikke, om den krænkede drengs mor vil politianmelde dem, men ret beset er det en kriminel handling, siger skolelederen.

 

Dagens Gossip