K: Flygtningenævn giver menneskesmuglere arbejde

11/10/2013 10:27

BNB

Nyheder
Sådan lyder udmeldingen fra de Konservative, efter Berlingske fredag skriver, at mindst 16 menneskesmuglere er blevet anholdt ved den dansk-tyske grænse alene i den seneste måneds tid.»Menneskesmuglerne tjener tykt på det her. Flygtningenævnet skulle aldrig have gjort det, og man burde stramme op og sende et signal ud i verdensrummet, der siger »Nej, det var ikke sådan, det skulle forstås. Vi vil fortsat lave en konkret vurdering af den enkelte og se på, om der er basis for asyl«,« siger retsordfører Tom Behnke (K).Flygtningenævnet meddelte for cirka tre uger siden, at flygtninge fra de hårdest ramte områder i Syrien får direkte adgang til at søge asyl i Danmark, ligesom de ikke længere behøver at være personligt forfulgt for at kunne søge asyl. Det, at de kommer fra et af de pågældende områder, er nok.Men det er ifølge Tom Behnke umuligt at kontrollere, hvilket postnummer i Syrien, flygtningene kommer fra.»Det er en blankocheck til enhver, der kommer fra Syrien. Det er Flygtningenævnets melding, der har startet det her skred, og det vil kun blive værre, efterhånden som det rygtes at man end ikke behøver at være flygtning for at få lov til at blive i Danmark « siger retsordføreren.»Hvorfor skulle man lade være med at søge asyl i Danmark, når der er udsigt til, at man enten får asyl og får lov til at blive, eller også får du afslag, og så får du alligevel lov til at blive,« spørger Tom Behnke.61 af de 78 syriske flygtninge, som Syd- og Sønderjyllands Politi har tilbageholdt i år, er blevet taget ved grænsen i september.

Mest læste i dag

Sådan lyder udmeldingen fra de Konservative, efter Berlingske fredag skriver, at mindst 16 menneskesmuglere er blevet anholdt ved den dansk-tyske grænse alene i den seneste måneds tid.

»Menneskesmuglerne tjener tykt på det her. Flygtningenævnet skulle aldrig have gjort det, og man burde stramme op og sende et signal ud i verdensrummet, der siger »Nej, det var ikke sådan, det skulle forstås. Vi vil fortsat lave en konkret vurdering af den enkelte og se på, om der er basis for asyl«,« siger retsordfører Tom Behnke (K).

Flygtningenævnet meddelte for cirka tre uger siden, at flygtninge fra de hårdest ramte områder i Syrien får direkte adgang til at søge asyl i Danmark, ligesom de ikke længere behøver at være personligt forfulgt for at kunne søge asyl. Det, at de kommer fra et af de pågældende områder, er nok.

Men det er ifølge Tom Behnke umuligt at kontrollere, hvilket postnummer i Syrien, flygtningene kommer fra.

»Det er en blankocheck til enhver, der kommer fra Syrien. Det er Flygtningenævnets melding, der har startet det her skred, og det vil kun blive værre, efterhånden som det rygtes at man end ikke behøver at være flygtning for at få lov til at blive i Danmark « siger retsordføreren.

»Hvorfor skulle man lade være med at søge asyl i Danmark, når der er udsigt til, at man enten får asyl og får lov til at blive, eller også får du afslag, og så får du alligevel lov til at blive,« spørger Tom Behnke.

61 af de 78 syriske flygtninge, som Syd- og Sønderjyllands Politi har tilbageholdt i år, er blevet taget ved grænsen i september.