K: Forsvarsministeren må se på soldatersnyd

»Hvis det er rigtigt, at soldaterne kan snyde sig ud af deres psykiske tilstand, er det dybt problematisk. Både fordi vi risikerer, at de kommer hjem med store psykiske problemer og kan blive selvmordstruede, og fordi de kan være til fare for andre, hvis det pludseligt slår klik for dem,« siger Lene Espersen (K) og fortsætter:

»Jeg vil rejse sagen over for forsvarsministeren, så vi kan få set på de test, der bliver lavet, og får en sikkerhed for, at der ikke fremover kan snydes med testene, men at man får et retvisende billede af, hvordan soldaterne har det,« siger hun.

Hun peger på, at Danmark har et stort ansvar ved udsendelserne, og at det »simpelthen ikke må ske«, at man kan snyde.

Det samme mener Liberal Alliances forsvarsordfører, Villum Christensen (LA), som kræver øjeblikkelig handling fra Forsvaret.

»Det er naturligvis fuldstændig uacceptabelt, og Forsvaret må derfor ændre deres metoder. Ingen kan være tjent med at sende ikke-parate soldater ud på missioner. Jeg ser ingen hindring for, at der ikke straks kan tages hånd om det. Det er jo desværre ikke første gang, at der konstateres manglende validitet i de offentlige tests, og i dette tilfælde er det med potentielt uoverskuelige menneskelige konsekvenser til følge,« siger han i en skriftlig kommentar.

 

Dagens Gossip