K klar til karakterkrav over hele linjen

Sådan beskriver de Konservatives undervisningsordfører, Vivi Kier (K), idéen om at, ansøgere til en erhvervsuddannelse i hvert fald skal have karakteren 2 i dansk og matematik for at komme ind på uddannelsen.

»Det glæder mig rigtig meget, at regeringspartierne endelig har lyttet til det, som jeg også kæmpede for i folkeskoleforhandlingerne, og som vi, de Konservative, har fremlagt i vores udspil til en erhvervsskolereform,« siger Vivi Kier.

Hvis regeringen får opbakning til forslaget, hvilket det ser ud til med støtte fra Venstre, Dansk Folkeparti og nu også de Konservative, finder Vivi Kier det oplagt at gå skridtet videre.

»Det er naturligt også at diskutere, om der skal være karakterkrav til gymnasiet,« siger hun uden dog at ville lægge sig fast på, om der skal være forskellige krav til gymnasier og erhvervsskoler.

De Konservative vil ligesom Venstre målrette 10.-klasse til at samle de elever op, der ikke har bestået dansk og matematik - og dermed ikke har levet op til adgangskravet til erhvervsskolerne - men de Konservative vil også tilbyde sommerkurser til elever, der ikke mangler så meget for at kunne leve op til kravene.

»Er der et enkelt fag, som en elev mangler et intensivt kursus i, så er vi også meget åbne for, at eleven kan få det tilbudt,« siger Vivi Kier.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) siger til Berlingske, at hun ikke vil afvise at diskutere adgangskrav til gymnasierne også.

 

Dagens Gossip