K kræver konkret plan for ufaglærte

Det bekymrer uddannelsesordføreren for de Konservative, Vivi Kier (K), der efterspørger en konkret plan for efteruddannelse fra regeringen.

»Det er triste tal, vi hører. Det er afgørende, at vi får langt flere personer på arbejdsmarkedet til hele tiden løbende at efteruddanne sig, så vi har den arbejdsstyrke og den arbejdskraft, som erhvervslivet efterspørger,« siger hun.

Problemerne eksisterer ikke kun for ufaglærte. Også faglærte har svært ved at tage efteruddannelse. Ifølge LOs analyse fuldførte 1.200 faglærte et kort videregående uddannelsesforløb i 2011. I 2001 var det tal dobbelt så højt.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) har ikke haft mulighed for at kommentere de nye tal, men hun oplyser til Politiken, at regeringen har et klart ønske om at hæve uddannelsesniveauet og har afsat en milliard kroner til et »markant kompetenceløft af arbejdsstyrken«.

Men en milliard kroner løser intet i sig selv, mener man i de Konservative.

»Jeg mener ikke, at penge alene kan løse problemerne. Der er brug for konkrete initiativer og en konkret plan for, hvordan man vil løfte efteruddannelserne, så flere opgradere deres kompetencer,« siger Vivi Kier.

Allerede til efteråret vil regeringen indlede forhandlingerne om en ny reform af efteruddannelsessystemet. De Konservative håber, at regeringen vil lytte til den viden og de behov, som erhvervslivet efterspørger.

Partiet arbejder i øjeblikket på sine egne forslag til en ny reform af erhvervsuddannelserne.

»Vi har besluttet først at melde konkrete initiativer ud efter sommerferien, så det er ikke noget, jeg vil kommentere i dag,« siger Vivi Kier.

 

Dagens Gossip