K kræver skattefri pasning under lockout

Hverken Liberal Alliance eller de Konservative vil acceptere, at lockout-ramte forældre får et skattesmæk, hvis de gennem deres arbejde får sørget for børnepasning.

Og begge partier vil nu have skatteminister Holger K. Nielsen (SF) på banen.

- Lockout-ramte forældre skal naturligvis ikke straffes med skattesmæk, fordi de får tilbudt børnepasning af arbejdsgiveren, siger de Konservatives Brian Mikkelsen.

- Skat skal lave en undtagelse, og ikke ligestille pasning med andre personalegoder, siger han og tilføjer:

- Virksomhederne ikke skal ende med bødestraf, fordi man ikke får indberettet hjælpen til skat. Mange familier er i forvejen bekymrede over slutningen på påskeferien, hvis lockouten bliver en realitet, siger Brian Mikkelsen.

- Hvis man så samtidig beskattes, fordi ens arbejdsplads er villig til at hjælpe med børnepasning, så bliver situationen da helt grotesk.

Samme toner lyder fra Liberal Alliance:

- Det er ganske enkelt urimeligt at straffe forældrene, når de i samarbejde med deres arbejdsgiver selv finder en løsning på et problem, som egentlig er statens - nemlig at der ikke er undervisning i folkeskolen, siger partiets politiske ordfører, Simon Emil Ammitzbøll.

- Vi må sikre, at ingen forældre bliver ramt af et skattesmæk på grund af det her, siger han.

Lockouten træder i kraft den 2. april, med mindre der sker indtil flere mirakler ved forhandlingsbordet mellem landets kommuner og Danmarks Lærerforening.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip