K og DF har tiltro til PISA trods ekspert-kritik

»Svend Kreiners arbejde gør da indtryk, og det er også derfor, vi skal sørge for at have flere undersøgelser med i vores overvejelser, inden vi bedriver politik på baggrund af de her undersøgelser. Man må aldrig lægge alle sine æg i én kurv, og det underbygger professoren jo også. Derfor skal han have ros for det arbejde, så vi hele tiden kan blive bedre, og jeg forventer, at PISA og flere andre statistikere kigger på det her. Men det betyder ikke, at vi skal skrotte PISA,« siger børne- og undervisningsordfører Alex Ahrendtsen (DF).

Svend Kreiner fra Københavns Universitet konkluderer, at PISA-undersøgelsen er ubrugelig, fordi »afhængigt af hvilke opgaver man vælger, kan man placere landene fuldstændig, som man vil«.

Statistikprofessor Peter Allerup, Aarhus Universitet er enig i kritikken, mens Niels Egelund, leder af det danske PISA-konsortium, har tiltro til systemet. Hos de Konservative vil Vivi Kier (K) helst ikke kommentere på ekspert-diskussionen.

»Jeg kan konstatere, at de kloge hoveder strides om, hvorvidt PISA-undersøgelserne er brugbare eller ej. Nogle siger, at de er ubrugelige, mens andre siger, at det er det bedste, vi har. Og jeg må erkende, at jeg ikke er ekspert i statistik, og når der er både for og imod, så bliver det en meget hypotetisk diskussion, som jeg ikke vil gå ind i,« siger børne- og undervisningsordfører Vivi Kier (K).

Alex Ahrendtsen kalder det »afgørende«, at man bedriver uddannelsespolitik ud fra flere undersøgelser.

»Der bliver foretaget en lang række undersøgelser, der giver et fingerpeg om fagligheden, og hvis man lægger dem sammen, så har man en god fornemmelse af, hvordan Danmark placerer sig internationalt. PISA skal stadig bruges som en del af flere undersøgelser,« siger han.

 

Dagens Gossip