K og LA afviser sociale klausuler

Skrevet af BNB

16/04/2013
»Det er uklart, om det overhovedet kan lade sig gøre i forhold til udbudsregler. Samtidig frygter jeg, at nogen praktikpladser slet ikke vil blive slået op, hvis det afhænger af, om en virksomhed vinder et udbud,« siger hun og påpeger, at det er regionerne og ikke staten, der varetager eksempelvis hospitalsbyggerier.Arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen (LA) afviser klausulerne og påpeger, at det er det helt forkerte forum at diskutere klausulerne i.»Det hører slet ikke til i kontanthjælpsforhandlingerne,« siger han.Det var ventet, at regeringen mandag aften skulle forhandle flere centrale elementer på plads i den kontanthjælpsreform, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) gennem længere tid har barslet med. Men sent mandag aften oplyser Beskæftigelsesministeriet, at forhandlingerne er udskudt til et endnu ikke fastlagt tidspunkt.

Mest læste i dag

»Det er uklart, om det overhovedet kan lade sig gøre i forhold til udbudsregler. Samtidig frygter jeg, at nogen praktikpladser slet ikke vil blive slået op, hvis det afhænger af, om en virksomhed vinder et udbud,« siger hun og påpeger, at det er regionerne og ikke staten, der varetager eksempelvis hospitalsbyggerier.

Arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen (LA) afviser klausulerne og påpeger, at det er det helt forkerte forum at diskutere klausulerne i.

»Det hører slet ikke til i kontanthjælpsforhandlingerne,« siger han.

Det var ventet, at regeringen mandag aften skulle forhandle flere centrale elementer på plads i den kontanthjælpsreform, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) gennem længere tid har barslet med. Men sent mandag aften oplyser Beskæftigelsesministeriet, at forhandlingerne er udskudt til et endnu ikke fastlagt tidspunkt.