K-ordfører: Vi sender ikke i sex-aktivering

Blot fordi De Konservative mener, at prostituerede skal kunne få dagpenge og melde sig ind i en A-kasse, betyder det ikke, at ledige ville skulle stå til rådighed for et nyt job som prostitueret. Eller at ledige kan sendes i arbejdsprøvning eller aktivering på et bordel

Det fastslår De Konservatives Arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen (K).

- Jeg har aldrig foreslået erhvervspraktik og jobtræning i sexindustrien. Det er at forsøge at trække en vigtig debat ud et sted, hvor den slet ikke hører hjemme. Prostitution er ikke et almindelig erhverv med den slags rettigheder.

- Det ødelægger diskussionen i stedet for, at vi seriøst taler om, hvordan vi kan hjælpe de her mennesker, siger hun.

Ifølge Socialdemokraternes ligestillingsordfører, Rasmus Horn Langhoff, vil dagpengeret for ledige prostituerede netop betyde, at folk ville skulle stå til rådighed for et nyt job som prostitueret.

Det siger han ti Politiken. Avisen kan også berette om en ny Megafon-måling, der viser, at 56 procent af danskerne mener, at prostituerede skal kunne få dagpenge og melde sig ind i en a-kasse. 24 procent er imod.

- Jeg tror, danskerne i høj grad har fundet ud af, at prostitution ikke er sort eller hvidt. Men at mange prostituerede er fanget i en gråzone, og at man kun får erhvervet ud i lyset netop ved at give dem nogle rettigheder, siger Mai Henriksen til Ritzau.

Talskvinde Susanne Møller fra Sexarbejdernes Interesseorganisation (SiO) er enig.

- De politikere, som fabler om praktikpladser og arbejdsprøvning, kan jo bare følge vores forslag om, at sexarbejdere ikke skal kunne ansættes, men skal være selvstændige erhvervsdrivende, så er de ude over det problem, siger hun.

- Men i virkeligheden forsøger de at bekæmpe erhvervet fremfor for at at forbedre vores forhold eller give os rettigheder på arbejdsmarkedet.

De Konservative vil senere på måneden fremsætte et beslutningsforslag, som lægger op til nøjere analyse af, hvordan man kan normalisere området.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip