K-profil i opgør med partilinjen om offentlighedslov

19/04/2013 09:00

BNB

Nyheder
De konservatives leder i København, Rasmus Jarlov, går nu imod sit eget parti i debatten om en ny offentlighedslov. K støtter sammen med Venstre regeringens forslag til en ny offentlighedslov, men ifølge Jarlov vil forslaget mindske åbenheden i ministerierne: »Der er et par paragraffer, som jeg synes, man skal justere i løbet af høringsprocessen. Det synes jeg ikke, der er nogen skam i, at man gør. Og de omstridte paragraffer indskrænker jo muligheden for, at man får kendskab til, når eksempelvis beskæftigelsesministeren får at vide, at der er langt flere arbejdsløse, end man troede, som mister deres dagpenge. Det er jo relevant information, som alle skal have adgang til, i stedet for at ministre kan sidde og dosere og manipulere med, hvad vi andre skal vide,« sagde Rasmus Jarlov torsdag til Clement Kjersgaard i Debatten på DR2. Jarlov er den seneste i rækken af profilerede medlemmer fra de partier, der støtter en ny offentlighedslov, som nu åbent kritiserer partierne for at ville mørklægge den politiske beslutningsproces. Udover Jarlov tæller kritikerne blandt andet folketingskandidat for Venstre Jakob Engel-Schmidt (V) og gruppeformand for Socialdemokraterne på Frederiksberg, Katrine Lester (S), der begge deltog i programmet. Til gengæld var justitsminister Morten Bødskov (S) den eneste politiker, der forsvarede loven, da ingen af de andre partier bag forslaget - SF, de Radikale, Venstre og Konservative - ville stille op i programmet.

Mest læste i dag

De konservatives leder i København, Rasmus Jarlov, går nu imod sit eget parti i debatten om en ny offentlighedslov. K støtter sammen med Venstre regeringens forslag til en ny offentlighedslov, men ifølge Jarlov vil forslaget mindske åbenheden i ministerierne:

»Der er et par paragraffer, som jeg synes, man skal justere i løbet af høringsprocessen. Det synes jeg ikke, der er nogen skam i, at man gør. Og de omstridte paragraffer indskrænker jo muligheden for, at man får kendskab til, når eksempelvis beskæftigelsesministeren får at vide, at der er langt flere arbejdsløse, end man troede, som mister deres dagpenge. Det er jo relevant information, som alle skal have adgang til, i stedet for at ministre kan sidde og dosere og manipulere med, hvad vi andre skal vide,« sagde Rasmus Jarlov torsdag til Clement Kjersgaard i Debatten på DR2.

Jarlov er den seneste i rækken af profilerede medlemmer fra de partier, der støtter en ny offentlighedslov, som nu åbent kritiserer partierne for at ville mørklægge den politiske beslutningsproces. Udover Jarlov tæller kritikerne blandt andet folketingskandidat for Venstre Jakob Engel-Schmidt (V) og gruppeformand for Socialdemokraterne på Frederiksberg, Katrine Lester (S), der begge deltog i programmet. Til gengæld var justitsminister Morten Bødskov (S) den eneste politiker, der forsvarede loven, da ingen af de andre partier bag forslaget - SF, de Radikale, Venstre og Konservative - ville stille op i programmet.