K: Stigning af utilsigtede hændelser et positivt tegn

»Jeg tror i høj grad, at stigningen skyldes, at man har fået et øget fokus på brugen af medicinsk udstyr i de seneste år og samtidig er blevet bedre til at indberette de utilsigtede hændelser. Det er jo desværre sådan, at det langt fra er alle utilsigtede hændelser, der bliver indberettet, så jeg ser stigningen som et udtryk for, at man trods alt er i gang med at blive bedre til netop indberetningen,« siger sundhedsordfører Benedikte Kiær (K).

Hun afviser, at stigningen kan være et resultat af, at læger, sygeplejersker og andet personale har fået for mange bolde i luften og dermed lettere laver fejl.

»Det skyldes snarere, at man siden 2004 har haft lovmæssig pligt til at indberette utilsigtede hændelser, og derfor er blevet mere opmærksom på vigtigheden af at indberette, fordi det jo er noget, som industrien, personale og ikke mindst patienter jo har glæde af. Så jeg ser det udelukkende som et positivt tegn, selv om det selvfølgelig aldrig er positivt, at der sker fejl,« siger K-ordføreren.

Benedikte Kiær understreger imidlertid, at det er vigtigt, at Astrid Krag ikke negligerer problemstillingen.

»Det er vigtigt, at vi fortsat holder sundhedsministeren op på at tage problemstillingen omkring brugen af medicinsk udstyr, som jo ikke undergår samme godkendelsesproces som medicin, alvorligt. Ministeren har blandt andet på grund af pres fra oppositionen presset på i EU-systemet for at få fælles regler, og det skal hun blive ved med, så vi kan få ensartede krav ved produktion af medicinsk udstyr,« siger hun.

 

Dagens Gossip