K til Løkke: Nulvækst er nødvendig for økonomisk vækst

Skrevet af admin

03/02/2015

Mest læste i dag

De Konservative og Liberal Alliance kræver offentlig nulvækst under en borgerlig regering.

De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen, skoser Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, for at lempe sit krav om offentlig nulvækst.

Hvis et blåt flertal enes om at spare på udgifterne, kan der blive råd til mere velfærd, siger de borgerliges statsministerkandidat til Berlingske.

Men den køber De Konservative ikke.

- Offentlig nulvækst er nødvendig, hvis vi skal få vækst i økonomien ved at sænke skatter og afgifter, siger Brian Mikkelsen, som håber på en forklaring fra Løkke.

Han venter en "hård kamp", hvis der bliver borgerligt flertal efter valget, hvor Venstre og Dansk Folkeparti vejer tungere end De Konservative og Liberal Alliance, som meningsmålingerne peger på.

Med Venstres udgiftsstop må udgifter til daginstitutioner, skoler og sygehuse højst stige i samme takt som lønninger og priser.

Overførselsindkomster som dagpenge, kontanthjælp, SU og folkepension ligger uden for det offentlig forbrug, forklarer Lars Løkke Rasmussen.

Men også Liberal Alliance advarer mod at lempe nulvæksten.

- Tiden er ikke til et øget offentligt forbrug. Tiden er til, at vi prøver at trimme den offentlige sektor, så vi kan forbedre Danmarks konkurrenceevne og dermed blive et rigere land, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Liberal Alliance vil være Venstres liberale samvittighed.

- Lars Løkke sætter os i en position, hvor vi skal stå endnu mere fast som den kommende borgerlige regerings liberale samvittighed. Og den opgave tager vi gerne på os, siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll.

Modsat ham og Brian Mikkelsen glæder Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, sig over de nye toner fra Venstres formand.

- Det, synes jeg, er positivt, fordi det klart vil gøre det nemmere for os at finde enighed efter et folketingsvalg.

- Det er glædeligt, at de (Venstre, red.) modererer sig og kommer os i møde, som synes, at der skal være plads til en beskeden realvækst, siger han til Berlingske.

/ritzau/