K: Udviste skal have ét års fængsel for at vende tilbage

De Konservative vil forhøje straffen for at bryde indrejseforbud i Danmark til ubetinget fængsel i ét år.

I dag er praksis, at udlændinge, der vender ulovligt tilbage til Danmark, straffes med en bøde eller minimum 10 dages fængsel, siger partiets retsordfører, Tom Behnke.

- Sanktionen er så latterligt lav, at der ikke er nogen kriminelle udlændinge, der overhovedet bekymrer sig om den. Løsningen er, at straffen skal sættes op, siger Tom Behnke.

- Ikke mindst fordi vi ved, at rigtig mange af dem, der bryder indrejseforbuddet, vender tilbage for at lave ny kriminalitet, tilføjer han.

Rigspolitiet oplyser til TV2, at op mod halvdelen af de udlændinge, der bliver udvist af Danmark på grund af berigelseskriminalitet, helt bevidst bryder deres indrejseforbud.

I 2011 blev 368 personer anmeldt for at bryde deres indrejseforbud, mens tallet var steget til 435 personer i 2013.

De seneste tal viser ifølge TV2, at stigningen er fortsat i 2014, hvor mindst 476 personer er blevet anmeldt for at have overtrådt deres indrejseforbud.

Tom Behnke erkender, at det er en voldsom forhøjelse af straffen for at overtræde indrejseforbud, som han lægger op til.

- Men når man overtræder et indrejseforbud, så gør man det helt bevidst. Samtidig er vi nødt til at have en straf, der er så hård, at vi sikrer, at de kriminelle ryger hjem til afsoning i eget land, siger Tom Behnke.

Ifølge retsordføreren forudsætter det, at der skal afsones mere end seks måneders fængsel, hvis man skal sende kriminelle hjem til afsoning i andre EU-lande.

- De skal ikke sidde og fylde op i danske fængsler. De skal have en hurtig dom, et års fængsel og så hjem og afsone i hjemlandet, siger Tom Behnke.

Strafferammen for at overtræde indrejseforbud er allerede i dag op til tre års fængsel.

Men retspraksis er ifølge anklagemyndigheden, at det koster 10-20 dage, første gang indrejseforbuddet overtrædes. Anden gang stiger straffen typisk til 60 dages fængsel, mens det koster fire måneder bag tremmer tredje gang.

Tom Behnke vil have udvidet strafferammen til fire år og have tilføjet en bemærkning i loven om, at straffen som udgangspunkt skal være et års ubetinget fængsel.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip