K vil fjerne 28 fødevareafgifter

»Det giver mere plads i den enkelte families husholdningsbudget,« sagde den konservative formand, Lars Barfoed (K), da han præsenterede forslaget på pressemødet umiddelbart efter partiets sommergruppemøde.

Afskaffes afgifterne ikke i forbindelse med årets finanslovforhandlinger, påpeger Lars Barfoed, at kravet rejses, hvis de Konservative på et tidspunkt skal diskutere regeringsdeltagelse.

De Konservative mener, at de 28 afgifter især rammer børnefamilierne hårdt, er uforholdsmæssigt besværlige at administrere og ikke tjener noget beskyttelsesværdigt formål.

Partiet kalder det kuriøst, at afgiften eksempelvis er 13,89 kroner pr. kilo mandler med skal, men hvis skallen tages af, er afgiften 27,62 kroner pr. kilo, og hvis mandlen er uden skal og hakket, så bliver afgiften 33,06 kroner. Pistacienødder med skal er ifølge de Konservative uden afgift, men hvis de er uden skal, er der en afgift på 18,39 kroner pr. kilo.

Blandt de 28 afgifter, som de Konservative vil fjerne, er afgiften på forskellige former for chokolade, lakrids samt tyggegummi, kaffe og te.

 

Dagens Gossip