K vil sænke skatter for 40 milliarder kr

Der skal ske en dramatisk omfordeling af ressourcerne i samfundet for omkring 62 milliarder kroner, mener De Konservatives formand, Lars Barfoed.

Ressourcerne skal tages fra de offentlige kasser og kanaliseres over i private lommer, så der eksempelvis kan komme skattelettelser for 40 milliarder kroner til borgere og virksomheder.

- Vi politikere er sat i verden for at sætte en kurs, så folk kan se, hvad vi vil klart og utilsløret. Hvis man vil have mere frihed til familierne og skabe mere vækst i virksomhederne, skal man jo omprioritere nogle ressourcer.

- Det nytter ikke at løbe fra det. Og nu sætter vi så tal og ord på, hvor vi vil hente pengene. Det er behov for at gøre noget markant. Vi kan ikke bare lappe på tingene, siger Lars Barfoed til Politiken.

De Konservative er fortalere for nulvækst i det offentlige forbrug og foreslår 33.000 færre offentlige stillinger end regeringen planlægger i 2020.

Efterlønnen skal skæres og den grønne check skal samme vej, mener Barfoed, der gerne ser en kraftig slankning hvad angår administrativt personale på eksempelvis skatteområdet og i beskæftigelsessystemet.

Planen møder opbakning hos Venstre, omend partiet mener, at 62 milliarder kroner er i den ambitiøse ende.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, giver dog planen en hård medfart. Han hæfter sig især ved beskæringerne i det offentlige og efterlønnen.

- Det er den skæveste 2020-plan, jeg endnu har set i dansk politik. De konservative placerer regningen hos ganske almindelige danske familier. Jeg forstår ikke, hvorfor de skal betale for skattelettelser til de rigeste, siger Heunicke.

/ritzau/

 

Dagens Gossip