Kæledyrene forkæles til jul

Familiens firbenede venner gnasker lystigt julegodter i sig, og hygger sig med deres nye legetøj i december. For julen er ikke længere blot børnenes men også dyrenes tid, og danskerne bruger trods krisesnak flere og flere penge på at forkæle familiens bedste venner. Faktisk stiger efterspørgslen af julegodter til dyrene med op imod 50 %, når november og december indtræffer.

Legetøj og julemad til kæledyrene

Det er ikke blot os mennesker, der puster af velbefindende, når vi slår os selv på maven i den søde juletid eller nyder vores gavehøst. Vores kæledyr bliver nemlig også forkælet i julen - faktisk mere end nogensinde før - en tendens de også oplever hos Dyrelageret.dk i Hirtshals.

- Vi sælger i julen kæledyrsartikler for ca. 50 % mere i forhold til en gennemsnitsmåned, og efterspørgslen begynder faktisk allerede sidst i november. Danskerne ser kæledyrene som en del af familien, og derfor skal de også mærke, at det er jul, siger Helle Pedersen fra Dyrelageret.

Og det er ikke småpenge, der bliver brugt på familiens bedste venner. Ordrerne på julegaver og julegodter strækker sig imellem 50 til 3.000 kroner, men en typisk ordre ligger imellem 200 og 500 kroner. Det er især foder til dyrene der ryger over disken - også her flotter familierne sig, da bestillingerne ofte lyder på foder af bedre kvalitet end det, de bruger i det daglige. Derudover frygter familierne også at løbe tør for mad hen over højtiden.

Julekalender og juletræsfest

Ved siden af børnenes julekalender kan der meget vel hænge én til familiens hund eller kat også. For julekalendere i traditionel forstand med 24 låger, hvori der gemmer sig julegodter til kæledyrene, er også et hit. Det er heller ikke ualmindelig, at der ligger en eller flere julegaver til familiens hund, kat, hest eller fugl under juletræet den 24. december.

Det er altså en flok af veltilfredse kæledyr, der sammen med den resterende del af familien kan slå mave og nyde gavehøsten, når julen står for døren.

 

Dagens Gossip