Kæmpe diamant solgt for 168 millioner kroner

07/10/2013 21:36

BNB

Nyheder
Det absolutte tilløbsstykke var en hvid diamant på mere end 118 karat, som gik for mere end 168 millioner kroner, skriver auktionshuset på sin hjemmeside. Det er den højeste pris for en hvid diamant nogensinde, og salget af den kostbare ædelsten satte sammen med salget af blandt andet en kostbar rubin- og diamantring ny rekord for en smykkeaktion i Asien.Den spektakulære hvide diamant er ikke den eneste, som Sotheby’s får under hammeren i år.Til november bliver diamanten »The Pink Star« sat til salg for intet mindre end 331 millioner kroner. Det er en klar og oval pink diamant, som ifølge Sotheby’s vil blive den mest kostbare diamant, der nogensinde er blevet sat på auktion.Formanden for Sotheby’s smykkeafdeling i Europa og Mellemøsten, David Bennett, sagde i september til nyhedsbureauet AFP:»Jeg har haft æren af at undersøge nogle af de mest fantastiske ædelstene i verden over de seneste 35 år, og jeg kan uden tøven sige, at Pink Star-diamanten er af kolossal betydning«.

Mest læste i dag

Det absolutte tilløbsstykke var en hvid diamant på mere end 118 karat, som gik for mere end 168 millioner kroner, skriver auktionshuset på sin hjemmeside. Det er den højeste pris for en hvid diamant nogensinde, og salget af den kostbare ædelsten satte sammen med salget af blandt andet en kostbar rubin- og diamantring ny rekord for en smykkeaktion i Asien.

Den spektakulære hvide diamant er ikke den eneste, som Sotheby’s får under hammeren i år.

Til november bliver diamanten »The Pink Star« sat til salg for intet mindre end 331 millioner kroner. Det er en klar og oval pink diamant, som ifølge Sotheby’s vil blive den mest kostbare diamant, der nogensinde er blevet sat på auktion.

Formanden for Sotheby’s smykkeafdeling i Europa og Mellemøsten, David Bennett, sagde i september til nyhedsbureauet AFP:

»Jeg har haft æren af at undersøge nogle af de mest fantastiske ædelstene i verden over de seneste 35 år, og jeg kan uden tøven sige, at Pink Star-diamanten er af kolossal betydning«.