Kæmpe dopingskandale i Tyrkiet: OL-atleter udelukket

Selvom tyrkerne ikke oplyser, hvilke doping-præparater de enkelte atleter har forsynet sig med, så er alle blevet straffet med to års karantæne.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters var mindst tre af de dømte med til De Olympiske Lege i London i 2012, mens den mest prominente dopingsynder er hammerkasteren Esref Apak, der vandt OL-sølv i finalen i 2004.

De mange positive dopingtilfælde kommer blandt andet efter, at det internationale atletikforbund (IAAF) fik foretaget et omfattende antal dopingprøver i forbindelse med Mediterranean Games juni måned i den tyrkiske by Mersin.

Den omfattende dopingskandale har derudover fået formanden for Tyrkiets Atletik Forbund, Mehmet Terz, til at trække sig fra sin post efter ni år.

Ugur Erderner, der er præsident for Tyrkiets Olympiske Komite, forsikrer nu, at landet vil sætte hårdt ind for, at en lignende skandale aldrig igen skal gentage sig.   

- Tyrkiet har nultolerance over for doping, og det er vores hensigt at have rene, unge atleter til at konkurrere på den internationale sportsscene i fremtiden, udtaler han i en pressemeddelelse. Dopingskandalen gør formentlig endnu mere ondt, fordi Tyrkiet er blandt de lande, som ønsker at stå som arrangør af sommer-OL i 2020.  

 

Dagens Gossip