Kæmpe-eksplosion koster 25 livet i Mexico

En voldsom eksplosion har natten til fredag dansk tid rystet oliegiganten Pemex' hovedkvarter, der ligger i centrum af Mexico City.

- Det var dramatisk. Bygningen rystede, og pludselig var der murbrokker. Vi kunne ikke engang se mennesker lige ved siden af os, fortæller Cristian Obele, som arbejder for Pemex.

25 meldes dræbt, mens omkring 100 er kvæstede, og redningsfolk leder nu i mørket efter overlevende. Man frygter, at der kan være mennesker fanget i murbrokkerne.

Pemex er Mexicos statslige olieselskab, og deres hovedkvarter i landets hovedstad er et skyskraberkompleks ved navn Torre Ejecutiva Pemex, der er 54 etager højt.

Flere tusinde mennesker befandt sig i bygningen, da eksplosionen fandt sted omkring klokken 16 lokal tid.

Årsagen til eksplosionen er endnu ikke kendt, men firmaet meldte om problemer med elektriciteten i bygningen torsdag, inden eksplosionen indtraf.

En anonym embedsmand siger, at det formentlig var en gaskedel i kompleksets kælder, der eksploderede. Det er dog endnu ikke bekræftet.

Sikkert er det det dog, at der lød en enormt brag, som blev efterfulgt af knuste vinduer og ødelæggelse.

- En eksplosion har fundet sted i B2-bygningen i det administrative center, skriver Pemex på Twitter ifølge BBC.

- Der er kvæstelser og ødelæggelser i stueetagen og mezzaninen, lyder det.

Den mexicanske indenrigsminister, Miguel Ángel Osorio Chong, har understreget, at dødstallet risikerer at stige yderligere, når redningsfolk får overblik over ødelæggelsernes omfang.

Ved 6-tiden fredag morgen dansk tid, siger han, at 25 mennesker er blevet slået ihjel, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

I september sidste år mistede 30 personer livet i forbindelse med en eksplosion på et Pemex-gasanlæg i det nordlige Mexico.

Pemex er verdens fjerde største olieselskab og producerer omkring 2,5 millioner tønder olie dagligt.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip