Kæmpe menneskehandels-netværk optrevlet

Politiet mener at have fået fat i to ledende medlemmer af organisationen, som blev arresteret i Barcelona.

De kinesiske indsmuglede skal være blevet sendt til Spanien, Frankrig, Grækenland, Italien, Storbritannien, Irland og Tyrkiet i Europa og derudover også til USA. Nogle gange har netværket også indsmuglet mennesker med henblik på videresalg til prostitution.

Den illegale indvandring er foregået med falsk pas, en ledsager fra netværket, der ifølge politiet har haft indgående kendskab til europæiske lufthavne og byer, og mod betaling - eller livslang gæld - fra den indsmuglede på i omegnen af 40.000 til 50.000 euro, svarende til mellem 300.000 og 375.000 kroner.

Politiet har således beslaglagt 81 falske pas fra lande som Korea, Malaysia, Japan, Hongkong og Singapore.

Ledsagerne til de illegale indvandrere har hovedsageligt være baseret i Kina eller Malaysia, og er typisk vendt tilbage hertil, efter at have eskorteret indvandreren til Europa eller USA. De illegale indvandrere skal have modtaget instruktioner i, hvordan de ubemærket kunne krydse grænseovergange, for eksempel ved at blande sig med turistgrupper, mens netværket effektivt har ændret ruterne og de dokumenter, man brugte til rejserne, for at undgå at blive opdaget.

De fleste af indvandrerne skal i første omgang være ankommet til Barcelonas lufthavn, El Prat, hvorefter personer i netværket sørgede for at sende dem videre hovedsageligt til Storbritannien eller USA.

Efterforskningen har stået på siden juli 2011 og har været vanskeliggjort af netværkets opbygning. Umiddelbart har det fungeret hierarkisk med hovedsæde i Kina, men de europæiske fraktioner har bestået af en masse uafhængige celler, som opererede under dybeste diskretion i forskellige lande.

Ud over de 81 falske pas har politiet beslaglagt forskelligt udstyr til fremstilling af falske pas: tre bærbare computere, to printere og scannere, en elektronisk lup, en ultraviolet-lampe, 22 falske grænsestempler og blækpuder i forskellige farver. Fem telefoner, et ukendt beløb i kontanter og forskellig dokumentation blev også beslaglagt og undersøges nu af politiets teknikere.

 

Dagens Gossip