Kæmpe skandale blandt Matador-stjerner

Morten Grundvald blev i 1990'erne beskyldt for at være far til Axel Strøbyes søn, Tomas.

Ophavsmanden til det rygte var Strøbyes sidste hustru Hanne Borchsenius. Hun ville angiveligt ikke acceptere, at hendes mand havde en hjerneskadet søn fra et tidligere ægteskab med Lone Hertz.

Det afslører en ny bog om Axel Strøbye, skriver Ekstra Bladet.

Hanne Borchsenius mente, at Tomas i virkeligheden var resultatet af en affære mellem Morten Grundvald og Lone Hertz under indspillingen af filmen 'Landmandsliv' tilbage i 1965.

Det afviste flere blodprøver dog senere.

Ifølge bogen passede det ikke ind i Hanne Borchsenius verdensbillede, at hendes forbillede, manden Axel Strøbye, havde en søn, der var hjerneskadet.

Derfor fandt hun på løgnen om affæren og fik Axel Strøbye med på ideen. Parret sendte endda billeder af Tomas til Morten Grundvald, hvor de havde tegnet anderledes hår på Tomas, sådan at han lignede Grundvald.

Bogen løfter sløret for en meget trist Hanne Borchsenius, der ifølge venner var sygeligt jaloux på Lone Hertz. Nedturen for Hanne Borchsenius begyndte efter fyringen fra Det Kongelige Teater i midt 80'erne - hun trak angiveligt Axel Strøbye med ned.

Hanne Borchsenius fik aldrig selv børn.

Forfatterne til den nye bog nåede at tale med Hanne Borchsenius én gang, inden hun i foråret døde 76 år gammel, hvor hun fortalte dem 'sandheden' om Tomas.

Axel Strøbye døde i 2005 af kræft, 77 år gammel.

Den nye bog om Axel Strøbye udkommer den 2. november og hedder 'Axel Strøbye - en tragisk komedie'. Den er skrevet af Peer Kaae og Per Kuskner.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip