Kæmpe skattesmæk til rige snydepelse

"Den er for fed!"

Sådan skrev en direktør i en e-mail for nogle år siden til en bilforhandler, der tilbød ham en superbillig Aston Martin. Han var helt oppe at køre.

"Kanooon," skrev han dagen efter, da han fik slutsedlen.

Nu er tonen formentlig en anden. Direktøren og en stribe andre velbeslåede mænd står til et stort afgifts-smæk, fordi de har købt luksusbiler til en urealistisk lav pris.

Østre Landsret har i to tilfælde dømt køberne til at hæfte for registreringsafgiften, fordi de har været i ond tro.

Normalt vil Skat ikke gå efter købere, når en bilforhandler ikke har betalt den korrekte afgift. Det bliver en sag mellem forhandleren og Skat.

Men i i alt 15 sager, hvor velhavere har gjort fantastiske handler med bilforhandleren Farshad Bonabi, har Skat altså skruet bissen på over for køberne. Og i de to første sager har Østre Landsret nikket til kravene.

Den ene sag drejer sig om en mand, der i 2006 købte en Mercedes-Benz for 1,6 millioner kroner, selv om den vejledende salgspris var mere end en million højere.

Manden har betalt 529.000 kroner i registreringsafgift, men Skat kræver yderligere 1,3 millioner.

I landsretten har hans advokat sagt, at klienten blev ført bag lyset af den charmerende svindler Farshad Bonabi, der siden er blevet straffet med fængsel i tre år og seks måneder.

Men dommerne siger, at køberen intet grundlag havde for at tro, at Bonabi var i stand til at opnå en så stor rabat ved at parallelimportere de eksklusive biler.

Desuden hæfter de sig ved, at Bonabis firma på Amager ikke blev markedsført, og at kontakten "foregik på en lukket og usædvanlig måde."

Præcis det samme lægger landsretten vægt på i sagen om direktøren, hvis firma købte en Aston Martin DB 9 Cabriolet til direktørens sommerbrug.

I denne sag har direktørens selskab betalt 916.000 kroner i afgift, men Skat har krævet yderligere næsten to millioner kroner.

 

Dagens Gossip