Kærestepar flygter fra julen

Farvel til flæskesteg og rødkål og goddag til brusende bølger og tropenætter.

Sådan lyder opskriften på jul hos rigtigt mange danskere i år. Alene hos Star Tours og Spies rejser hele 85.000 danskere sydpå for at slippe for kulde og sne over julen.

For mange børnefamilier er ferien et forsøg på at råde bod på den dårlige sommer. Men for parrene er det noget helt andet, der trækker.

Nemlig at holde fri fra julen.

- Det er rigtigt mange, der tager væk for at komme væk fra julen, altså at holde julefri jul, siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tours, til Newspaq.

Julen er da også en oplagt mulighed for at få pustet lidt liv i forholdet igen, fortæller parterapeut Flemming Bogø.

- Det er jo en tid, der er forbundet med rigtigt mange forventninger, som oftest fører til skuffelse. Derfor kan det være godt at hive stikket ud, og sige, nu skal det bare være os, og nu skal vi bare nyde hinanden og slappe af, siger han til Newspaq.

En stresset hverdag med job og pligter sætter svære odds for kærligheden for mange par. Derfor er julens mange fridage også en oplagt mulighed for at komme hinanden mere nær, siger Flemming Bogø.

- Når man hele tiden er i stress, så er man meget oppe i sit hoved, og så mærker man måske ikke sin lyst til hinanden så meget, som hvis man er et varmt sted og ikke har noget man skal nå, siger parterapeuten.

Magter pengepungen ikke en rejse til de Kanariske Øer, behøver man dog ikke afskrive parforholdet.

Flemming Bogø anbefaler, at man i stedet bruger fridagene på at slukke mobilen og samtidig aftaler at holde sig væk fra internettet og fjernsynet.

Så kan man sagtens komme tæt ind på livet af hinanden, selvom man er i vinterkolde Danmark.

- Det handler i virkeligheden om at slukke for al den støj, som vi lever i til hverdag. Det gør en kæmpe forskel, siger han.

 

 

Dagens Gossip