Kahlenberg løfter niveauet i Brøndby

Thomas Kahlenberg er på klubjagt efter et mislykket ophold i tyske Wolfsburg. Indtil videre holdes formen ved lige i Brøndby, der høster godt af den tidligere landsholdsspillers kvaliteter.

- ’Kalle' holder sig ikke tilbage. Han er en utrolig klog og dygtig fodboldspiller, som giver meget til især de unge. Han løfter kvaliteten til træning, så det er en gave for os, siger anfører Mikkel Thygesen.

Fredag var 30-årige Thomas Kahlenberg igen at finde på bane 3 i Brøndby. Ligesom han har været siden 17. juli, hvor han for første gang trak i træningstøjet i sin gamle klub.

Men selv om midtbanespilleren nu er gået ind i tredje uge med Brøndbys Superliga-trup, skal tilhængere af de blå-gule ikke regne med en kontrakt til Kahlenberg, der flere gange har slået fast, at han jagter et nyt udlands-ophold.

- Det er lang tid siden, jeg gik på sommerferie i Wolfsburg, så det er udelukkende for at komme i form, siger Thomas Kahlenberg, der siden 1. juli har stået uden arbejdsgiver.

- Der bliver arbejdet hårdt på at finde en løsning, men der er ikke noget nyt. Det må tage den tid, det tager, og så må vi se, hvornår der bliver truffet en beslutning, siger Kahlenberg, der ikke vil kommentere på, om Brøndby kunne være interessant.

- Jeg har allerede fortalt om mine prioriteter. Så det har jeg ikke lyst til at kommentere.

Et skifte til hjerteklubben virker da også urealistisk på den økonomiske front. Thomas Kahlenberg forlod Danmark i 2005 og kan derfor først komme på en lukrativ forskerordning i 2015. Til den tid vil han – efter 10 år i udlandet - kunne vende hjem til en skat på blot 26 procent. Derudover peger motivationspilen stadig mod større ligaer.

Det ligner altså et spørgsmål om tid, inden Vestegnen igen byttes ud med sydligere himmelstrøg, men indtil da står cheftræner Thomas Frank klar med åbne arme.

- Det er klart, at en spiller som ham løfter tingene rigtig meget. Han er en klassespiller. Det er også derfor, han får lov at træne med, ud over at han er en gammel ven af huset, siger Thomas Frank, der ikke lægger skjul på, at Kahlenberg ville være en markant forstærkning til Brøndbys unge trup.

- Men vi ved, hvad han vil. Han vil gerne til udlandet. Til gengæld har vi fået en spiller, der er med til at løfte niveauet til træning, og som også er god til at tale med de unge, fortsætter han.

Over for BT fastslår sportschef Per Rud, at Thomas Kahlenberg kan fortsætte i klubben, indtil hans fremtid er afklaret. Også han understreger dog, at det ikke bliver til mere i denne omgang:

- Det er jo klart, at en spiller som Thomas Kahlenberg ville pynte på ethvert hold i Danmark. Så det skal i hvert fald ikke tolkes sådan, at jeg ikke vil have ham. Det er bare ikke det, der er temaet.

 

Dagens Gossip