Kalundborg: Folkekøkken anno 1918 i Medborgerhuset

Folkekøkkenet var i 1918 beliggende i Slotsvænget, i Kalundborg, og bespiste over 800 mennesker dagligt. Med det daværende folketal i Kalundborg var det 1/5 af byens borgere, som benyttede sig af dette tilbud.

I Danmark havde man kendt til folkekøkkener siden 1850, men der kom for alvor skub i det, da filantropen Louise Harbou, født på Kalundborg Ladegård i 1833, sammen med 2 andre startede Foreningen Mødre og børns bespisning i København i 1886-1887.

De kommunale folkekøkkener i Danmark blev først oprettet i 1917.

Spegesild med løgsovs
Mange af datidens retter er snart gået i glemmebogen, men Kalundborg Medborgerhus fremtryller i retter som spegesild med løgsovs, pærevælling og sødsuppe.

I uge 3 vil personalet i Medborgerhusets køkken vise tøjstilen fra et gammelt folkekøkken.

Hele den "gamle" uge skydes i gang med en lille reception mandag den 14. janaur kl. 11.30 i Medborgerhuset, hvor formanden for Ældre- og Sundhedsudvalget i Kalundborg Kommune, Ole Glahn vil åbne ugen.

"Medborgerhuset er for dem som har brug for et bad, lidt tøj, lidt hjælp til selvhjælp, til fortrolige snakke, til vejledning om dette og hint," står der på husets hjemmeside.

Gammeldags folkekøkken anno 1918 i Kalundborg Medborgerhus, fra 14. januar til 19. januar 2013.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip