Kalundborg i nøglerolle i dansk-sydkoreansk erhvervssamarbejde

Skrevet af Finn Jensen

19/11/2012
I morgen tirsdag gæster en af Sydkoreas vigtigste topledere, Mr. Kyong Soo Kim, Kalundborg. Mr. Kim er øverste chef for den delvist statsejede industri- og erhvervsfremmende organisation KICOX, som er en del af det sydkoreanske erhvervs- og industriministerium. - KICOX besøger Kalundborg, fordi Kalundborg Symbiosen nyder stor anerkendelse. Den industrielle symbiose, som er et samarbejde hvor restaffald bliver en ressourcer i andre industrier, har vakt interesse i hele verden. Resultatet er en billigere produktion og forbedret fodaftryk på miljøsiden, siger Claus Steen Madsen, teknik-, udviklings- og kulturdirektør Kalundborg Kommune. Besøg på virksomheder i Kalundborg Besøget i Kalundborg gennemføres med en lille delegation, med Mr. Kim i spidsen, og modtages af Kalundborgs borgmester Martin Damm. - Herefter viser vi den industrielle symbiose frem. Herunder de to spændende teknologier indenfor 2. generations bioethanol ved DONG Energy’s Inbicon anlæg, samt den kendte biomasse forgasser Pyroneer, fortæller Niels Larsen, leder af Cluster Biofuels Denmark. Endelig vil Mr. Kim også blive introduceret for Smart City Kalundborg projektet – et 100 mio. kr. projekt som netop er indviet. Initiativet omkring KICOX, og ministeriernes interesse, er kommet i stand gennem Kalundborg EU-Kontor i Bruxelles, hvor EU Direktør Martin Andersen målrettet har skabt interesse for Kalundborg Symbiosen og andre grønne initiativer, der kan udmøntes i meget konkrete samarbejder imellem den sydkoreanske organisation og Kalundborg.

Mest læste i dag

I morgen tirsdag gæster en af Sydkoreas vigtigste topledere, Mr. Kyong Soo Kim, Kalundborg. Mr. Kim er øverste chef for den delvist statsejede industri- og erhvervsfremmende organisation KICOX, som er en del af det sydkoreanske erhvervs- og industriministerium.

- KICOX besøger Kalundborg, fordi Kalundborg Symbiosen nyder stor anerkendelse. Den industrielle symbiose, som er et samarbejde hvor restaffald bliver en ressourcer i andre industrier, har vakt interesse i hele verden. Resultatet er en billigere produktion og forbedret fodaftryk på miljøsiden, siger Claus Steen Madsen, teknik-, udviklings- og kulturdirektør Kalundborg Kommune.

Besøg på virksomheder i Kalundborg
Besøget i Kalundborg gennemføres med en lille delegation, med Mr. Kim i spidsen, og modtages af Kalundborgs borgmester Martin Damm.

- Herefter viser vi den industrielle symbiose frem. Herunder de to spændende teknologier indenfor 2. generations bioethanol ved DONG Energy’s Inbicon anlæg, samt den kendte biomasse forgasser Pyroneer, fortæller Niels Larsen, leder af Cluster Biofuels Denmark.

Endelig vil Mr. Kim også blive introduceret for Smart City Kalundborg projektet – et 100 mio. kr. projekt som netop er indviet.

Initiativet omkring KICOX, og ministeriernes interesse, er kommet i stand gennem Kalundborg EU-Kontor i Bruxelles, hvor EU Direktør Martin Andersen målrettet har skabt interesse for Kalundborg Symbiosen og andre grønne initiativer, der kan udmøntes i meget konkrete samarbejder imellem den sydkoreanske organisation og Kalundborg.