Kammeradvokat kræver undskyldning til Lars Abild

Ifølge kammeradvokaten har DSB handlet i strid med de saglige krav til offentlige forvaltning, men der er dog ikke grund til at betale erstatning til journalisten, mener han

»Jeg henviser herved til, at Lars Abild ved sin egen adfærd har medvirket til at skabe en situation, der af DSBs medarbejdere må anses for usædvanligt stressende og belastende,« skriver kammeradvokaten med henvisning til en mail fra Abild til DSB, der ifølge kammeradvokaten er »ganske grænseoverskridende hadsk«.

Kammeradvokaten anbefaler også, at den suspenderede underdirektør Peder Nedergaard Nielsen, fyres, blandt andet fordi han videreførte samarbejdet med Waterfront, selv om han vidste, at selskabet ikke levede op til DSBs standarder.

Bestyrelsesformand Peter Schütze fra DSB modtager kritikken med bøjet nakke.

»Den uvildige undersøgelse peger på arbejdsmetoder, som er helt uacceptable og som DSB på det kraftigste tager afstand fra. Undersøgelsen bygger på frivillighed, og der kan være forhold, som ikke er belyst, men beretningen giver rigelig med information til at drage de nødvendige konsekvenser og iværksætte de nødvendige forbedringstiltag i DSB,« udtaler han.

BNB

 

Dagens Gossip