Kaptajn fra Lampedusa-tragedie fængslet

ITALIEN: Kaptajnen på en nedslidt fiskerbåd med 500 illegale immigranter, der forleden brød i brand og sank ved den italienske ø Lampedusa, er blevet fængslet af de italienske myndigheder.

Ifølge internationale nyhedsbureauer risikerer den 35-årige tuneser, Khaled Bensalam, at blive tiltalt for manddrab for sin rolle i det katastrofale forlis torsdag i sidste uge, hvor op mod 300 frygtes at være omkommet.

Ifølge CNN var der tirsdag middag bjærget 231 lig fra farvandet omkring Lampedusa og fra vraget, der ligger 50 meter under havets overflade.

Embedsmænd i byen Agrigento på Sicilien oplyser ifølge det tyske telegrambureau, DPA, at Khaled Bensalam er blevet varetægtsfængslet, mens det undersøges, om han kan tiltales for manddrab og for at have forvoldt skibets kæntring.

Den 35-årige tuneser, der tidligere er blevet udvist fra Italien, var blandt de blot 154 personer, der overlevede forliset, som indtraf kun 800 meter fra kysten i de sene nattetimer torsdag.

Båden fik motorstop og begyndte at tage vand ind, hvilket fik flere af de ombordværende til at sætte ild til tøjstykker for at signalere til omkringliggende skibe. Ilden fik imidlertid fat i båden , hvilket fik passagererne til i panik at søge ud mod den ene skibsside, hvorved båden fik slagside og kæntrede.

Langt de fleste passagerer kom fra Eritrea, hvilket også gælder for de overlevende.

Den forliste båd var blot en ud af de hundreder af oftest synkefærdige skibe, der hvert år stævner ud fra fortrinsvis nordafrikanske kyster med en last af illegale immigranter og flygtninge. Sidstnævnte gruppe omfatter i stigende omfang folk, der søger væk fra krigen i Syrien.

Op mod 400 palæstinensere og syrere blev natten til tirsdag taget op af to fragtskibe ud for kysten af det sydøstlige Sicilien.

 

Dagens Gossip