Karadzic anklages igen for folkedrab

Torsdag valgte appeldommere ved krigsforbryderdomstolen i Haag at genindsætte et punkt om folkedrab i anklageskriftet imod ham. Domstolen valgte ellers at droppe anklagepunktet i fjor, da man vurderede, at der ikke var tilstrækkelige beviser til at underbygge, at han var arkitekten bag bosnisk-serbiske angreb i syv områder i Bosnien i 1992.

Karadzic er samtidig tiltalt for ti andre tilfælde af krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden under krigen i Bosnien, der kostede cirka 100.000 mennesker livet og sendte over to millioner mennesker på flugt. Han mistænkes blandt andre for at have spillet en hovedrolle i Srebrenica-massakren i juli 1995, da 8.000 muslimer blev slået ihjel i den værste enkeltstående krigsforbrydelse i Europa siden Anden Verdenskrig.

I 2007 fastslog Den Internationale Domstol i Haag (ICJ) i en skelsættende kendelse, at massakren på omkring 8.000 muslimer i Srebrenica var et folkedrab. Kendelsen lå på linje med en tidligere kendelse fra FNs Krigsforbryderdomstol for det tidligere Jugoslavien.

I de seneste 18 år er de jordiske rester af 5.650 ofre i Srebrenica blevet begravet.

 

Dagens Gossip