Karikatur-tegninger lukker ambassader

Franske ambassader og konsulater i omkring 20 lande holder lukket på fredag, hvor der kan blive nye protester i overvejende muslimske lande.

Onsdag offentliggjorde det franske ugemagasin Charlie Hebdo nye satiretegninger af profeten Muhammed, og den franske regering frygter, at det kan føre til en bølge af vrede mod Frankrig.

- Vi har besluttet for en sikkerheds skyld at lukke vores lokaler, ambassader, konsulater, kulturcentre og skoler, siger en talsmand for det franske udenrigsministerium.

I Tunesien vil de franske skoler af sikkerhedsårsager være lukket frem til mandag, oplyser den franske ambassade i landet.

Fredag er ofte den dag hvor der udbryder protester i overvejende muslimske lande, når folk er samlet i moskéerne til ugens største bøn.

Udenrigsminister Laurent Fabius erkender, at han er bekymret for eventuelle hævnaktioner.

I forvejen har der været voldsomme protester i en række lande, fordi mange muslimer føler sig krænket over den amerikanske amatørfilm "Innocence of Muslims", der ifølge de troende er krænkende over for profeten Muhammed.

I Pakistan siger en højtstående regeringsembedsmand, at regeringen - som modreaktion til den amerikanske film - har udråbt fredag til national helligdag til ære for profeten.

Fredag bliver en officiel dag for at "udtrykke kærlighed til profeten", har regeringen besluttet efter at have drøftet filmen på et møde.

Kilde: AFP

 

Dagens Gossip